Οδηγίες φροντίδας και περιποίησης για δερμάτινα μπουφάν

Με την σωστή περιποίηση και φροντίδα τα δερμάτινα μπουφάν σας διατηρούνται για πολλά χρόνια σαν καινούργια.

 Βασική φροντίδα είναι ο τρόπος αποθήκευσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρέπει να φυλάσσονται σε σκιερό –  δροσερό μέρος. Φροντίζουμε να μην έρχεται σε επαφή το δέρμα με σαγρέ επιφάνειες για να μην δημιουργηθούν γδαρσίματα όπως επίσης να μην υπάρχει συχνή τριβή σε συγκεκριμένα σημεία (τριβή από λουράκι τσάντας η ζώνης).

    • Προσέχουμε την επαφή των δερμάτινων ρούχων μας με χημικές καλλυντικές ουσίες (λακ, τζελ) όπως και την άμεση επαφή με τον ιδρώτα στην περιοχή του λαιμού (χρησιμοποιώντας κάποιο μαντήλι λαιμού ή ειδικό προφυλακτικό για τον γιακά).
    • Σε περίπτωση που το δερμάτινο ρούχο σας βραχεί αφαιρέστε τυχόν σκόνη, λάσπη, ή άλλους λεκέδες πριν στεγνώσει (και ενώ οι πόροι εξακολουθούν να ανταποκρίνονται ακόμα πλήρως) και μετά το αφήνετε να στεγνώσει φυσικά και όχι τεχνητά, δεν χρησιμοποιούμε ποτέ θερμαντικά σώματα.
    • Αν λερωθούν τα δερμάτινα ρούχα μας nappa (λείο) χρησιμοποιούμε καλά στυμμένο σφουγγάρι με λίγο παιδικό σαμπουάν και μετά σκέτο υγρό σφουγγάρι για να φύγουν τυχόν υπολείμματα Για τοπική βρωμιά μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε παιδικό γαλάκτωμα καθαρισμού.
    • Αν το δερμάτινο ρούχο μας από suede (καστόρι) λερωθεί από λάδι ρίχνουμε αμέσως ταλκ επάνω στον λεκέ και το αφήνουμε για αρκετή ώρα (10-12 ώρες) χωρίς να το πειράζουμε.
    • Αν το δερμάτινο ρούχο είναι suede (καστόρι) και θέλετε να επαναφέρετε το πέλος στην αρχική του κατάσταση το βουρτσίζετε απαλά με μια μαλακή βούρτσα.

Καλό είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να σιδερώνετε τα δερμάτινα ρούχα σας χωρίς τη χρήση ατμού από την εξωτερική πλευρά σε μέτρια θερμοκρασία , παρεμβάλλοντας ανάμεσα στο δέρμα και στο σίδερο ένα λεπτό ύφασμα. Αυτό επαναφέρει τυχόν ξεχειλώματα και ζάρες. Τα δερμάτινα μπουφάν σας με την σωστή περιποίηση θα μείνουν για πολύ καιρό σαν καινούργια.